Vyber si zemi pro doručení zásilky

Koncert: Bob Dylan – Praha, Česko, O2 Aréna (4-6.10.2024)

06.09.2024
Čtení na 8 min.
Veronika Svajčiaková
Bob Dylan, legendární zpěvák, skladatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu, přijíždí do Prahy, aby vystoupil v O2 Areně. Tato výjimečná událost nabízí jedinečnou příležitost vidět živě jednoho z nejvlivnějších hudebníků všech dob. Nezmeškejte tuto šanci zažít magickou atmosféru koncertu, který osloví všechny milovníky hudby a umění.
Koncert: Bob Dylan – Praha, Česko, O2 Aréna (4-6.10.2024)

Bob Dylan, legendární zpěvák, skladatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu, přijíždí do Prahy, aby vystoupil v O2 Areně. Tato výjimečná událost nabízí jedinečnou příležitost vidět živě jednoho z nejvlivnějších hudebníků všech dob. Nezmeškejte tuto šanci zažít magickou atmosféru koncertu, který osloví všechny milovníky hudby a umění.  

Místo a čas

Místo: O2 Universum (O2 Arena) – Sál A, Praha, Česká republika  

Datum a čas: 4., 5. a 6.10. 2024 – 20:00 (vstup do sálu možný od 19:00)  

Lístky (cena a prodejní místa)  

Cena vstupenek  

Cena vstupenek se pohybuje od 2 790 Kč do 3 790 Kč za vstupenku, záleží na vybraném místě k sezení (jiná místa nejsou k dispozici).  

Lístky na koncert Boba Dylana lze koupit online na stránkách  

Ticketportal  

v rámci ticketportalu si můžeš zakoupit ke každému lístku i VIP balíček - "Bob Dylan: Gourmet experience" za cenu 1 190 Kč, více informací o tomto balíčku najdeš ZDE  

Ticketmaster  

Důležité: Tento koncert je tvz. „Show bez Telefonu“ což jinými slovy znamená, že během celého koncertu je v sále zakázáno používat mobilní telefon.  

Funguje to tak, že jakmile dorazíš na místo koncertu, bude tvůj telefon uzavřen do bezpečnostního pouzdra od firmy Yondr, s čímž ti pomůže některý z mnoha místních asistentů. Telefon pak můžeš mít u sebe během celého koncertu.  

Doprava pomocí MHD z Hlavního nádraží  

Nejjednodušší a nejrychlejší doprava z Hlavního nádraží do O2 Universum (O2 Arena) je kombinací 2 linek metra → linka C z Hlavního nádraží na zastávku Florenc a odtud linkou B na zastávku Českomoravská, na které je třeba vystoupit. Odtud je O2 Universum vzdáleno zhruba 5 minut chůze.  

Čas odjezdu spojů si můžeš vyhledat přímo na stránce dopravního podniku města Praha.  

Při využití MHD si nezapomeňte zakoupit jízdenku. Jízdenka si můžeš koupit v automatech přímo na zastávce, které přijímají mince i bezkontaktní platby – doporučujeme zakoupit si jednorázový tištěný 30 min lístek v základní ceně 30 Kč.  

Parkování  

Pro ty kteří se na koncert rozhodli přijet autem, v okolí O2 Areny v Praze je několik možností parkování. Doporučujeme jednu z následujících:  

Oficiální parkoviště O2 Areny (Parking O2 Arena)  

Adresa: Českomoravská 2345/17, Praha 9.  

Nachází se přímo u O2 Areny a je nejbližší a nejpohodlnější volbou pro návštěvníky. Parkoviště je kryté a hlídané.  

Kapacita je omezená, proto doporučujeme rezervovat místo předem přes webové stránky O2 Areny nebo využít rezervační systém při nákupu vstupenek na akci.  

Galerie Harfa Parkoviště  

Adresa: Českomoravská 2420/15a, Praha 9.  

Obchodní centrum Galerie Harfa nabízí velké podzemní parkoviště, které je dostupné jak pro zákazníky, tak pro návštěvníky O2 Areny.  

Prvních několik hodin parkování je obvykle zdarma, pak se platí hodinová sazba.  

Parkování na ulici  

V okolí O2 Areny je několik zón pro placené parkování (modré a fialové zóny).  

Je nutné se ujistit o platnosti a podmínkách parkování, protože některé zóny mohou být omezeny pro rezidenty nebo mají časově omezenou platnost.  

Platba je možná prostřednictvím parkovacích automatů nebo mobilních aplikací.  

Parkoviště P+R (Park and Ride)  

Pokud preferujete parkování mimo centrum a následné použití veřejné dopravy, můžete využít jedno z několika parkovišť P+R na okrajích Prahy (např. Letňany, Černý Most).  

Parkoviště P+R nabízí levné parkování s dobrou dostupností do centra města a následnou jednoduchou dopravou do O2 Areny metrem a tramvají.  

Doporučujeme  

Vzhledem k tomu, že O2 Arena pořádá velké akce a koncerty, je dobré přijít s dostatečným předstihem, abys měl dostatek času na nalezení parkovacího místa.  

Sleduj i aktuální informace o parkování a dopravě na oficiálních stránkách O2 Areny, zvláště pokud se chystáte na velkou událost.  

Ubytování  

V okolí O2 Areny v Praze je několik možností ubytování, které se nacházejí v blízkosti arény a poskytují různé úrovně komfortu a ceny. Zde jsou některé doporučené hotely:  

Hotel Carol  

Adresa: Kurta Konráda 12, Praha 9.  

Hotel se nachází asi 10 minut chůze od O2 Areny. Nabízí komfortní ubytování, restauraci, bar a wellness centrum s bazénem a saunou. Je vhodný pro rodiny i obchodní cestující.  

Wellness Hotel Step  

Adresa: Malletova 1141/4, Praha 9.  

Asi 15 minut pěšky od O2 Areny. Hotel je známý svými sportovními a wellness zařízeními, včetně tenisových kurtů, bowlingu, bazénu a fitness centra. Nabízí několik restaurací a barů.  

Clarion Congress Hotel Prague  

Adresa: Freyova 945/33, Praha 9.  

Moderní hotel spojený s nákupním centrem, který nabízí pohodlný přístup do centra města a do O2 Areny. Hotel nabízí komfortní pokoje, wellness centrum, několik restaurací a barů a velký konferenční prostor. Je to luxusnější varianta hotelu s vyšší cenou za ubytování.  

Hotel Inturprag  

Adresa: Lisabonská 606/10, Praha 9.  

Levnější hotel, který je vzdálen asi 10 minut chůze od O2 Areny. Nabízí základní a čisté ubytování, vhodné pro návštěvníky ke krátkodobému pobytu. Dobrá volba pro ty, kteří hledají jednoduché ubytování za rozumnou cenu.  

Hostel a Hotel A&O Prag Metro Strizkov  

Adresa: Děčínská 1, Praha 9.  

Ekonomická varianta, vhodná pro skupiny nebo cestovatele s omezeným rozpočtem. Nabízí jak hostelové pokoje, tak hotelové pokoje. Jednoduchá dostupnost k O2 Areně pomocí veřejné dopravy (metro).  

Hotel Pivovar  

Adresa: Freyova 12/1, Praha 9.  

Stylový hotel s útulnou atmosférou, vzdálený asi 15 minut chůze od O2 Areny. Nabízí moderní pokoje a vynikající restauraci s tradiční českou kuchyní.  

Tipy pro rezervaci  

Doporučujeme ti rezervovat ubytování předem, zejména plánuješ-li pobyt během velkých akcí v O2 Areně, kdy může být vyšší poptávka po ubytování.  

Mnohé hotely nabízejí slevy nebo balíčky při delším pobytu nebo při rezervaci přes oficiální webové stránky.  

Pro nejlepší možnosti a aktuální ceny doporučujeme využít rezervační platformy jako například Booking.com, Airbnb, nebo přímo kontaktovat vybrané hotely. 

Hudební CD, LP desky a Merch Boba Dylana

Na našich stránkách najdeš bohatý výběr LP desek a merchu Boba Dylana. Dohromady se jedná až o 50 různých LP desek, které pokrývají celou hudební tvorbu tohoto jedinečného hudebníka. 

Co se týče merchu, v nabídce máme trička Boba Dylana, které by neměli chybět ve sbírce žádného skutečného fanouška. 

Nalaď se na koncert už dnes! 

Kdo je Bob Dylan?  

Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) narozen 24. května 1941 v Duluth, Minnesota, USA je americký zpěvák, skladatel, hudebník, básník a umělec, který je považován za jednu z nejvlivnějších postav v populární hudbě 20. a 21. století.  

Bob Dylan je jedním z nejvýznamnějších a nejvlivnějších hudebníků moderního věku, jehož díla zůstávají aktuální a mají hluboký vliv na různé aspekty kultury. Jeho kariéra trvá více než šest desetiletí a jeho hudební styl zahrnuje žánry jako folk, rock, blues, country a gospel.  

Je známý svými texty, které často odrážejí sociální, politická a filosofická témata. Kromě toho, že je zpěvák a skladatel, Dylan hraje na řadu nástrojů včetně kytary, klavíru a harmoniky.  

Kromě hudby se Dylan věnoval také psaní a napsal autobiografii "Chronicles: Volume One", která byla vydána v roce 2004 a stala se bestsellerem. Kromě toho je Dylan držitelem Nobelovy ceny za literaturu, kterou získal v roce 2016 za "vytvoření nových poetických výrazů v rámci velké americké písňové tradice."  

Bob Dylan se během své kariéry objevil v několika filmech a dokumentech, a to jako herec. Jeho přítomnost na plátně je tak rozmanitá jako jeho hudební kariéra.  

Největší hity Boba Dylana  

Bob Dylan má v repertoáru mnoho slavných písní, které se staly ikonami populární hudby, některé z nich jsou například:  

"Blowin' in the Wind" (1963) – Jedna z jeho nejznámějších písní, která se stala hymnou občanských práv a protiválečného hnutí.  

"Like a Rolling Stone" (1965) – Tato píseň se často označuje za jednu z největších rockových písní všech dob.  

"The Times They Are A-Changin'" (1964) - Píseň, která se stala symbolem společenských změn v 60. letech.  

"Mr. Tambourine Man" (1965) – Skladba, která se stala populární iv podání skupiny The Byrds a stala se klíčovým dílem folk rockového žánru.  

"Knockin' on Heaven's Door" (1973) – Píseň původně napsaná pro film "Pat Garrett a Billy the Kid" a stala se klasikou, kterou převzali mnozí umělci.  

"Tangled Up in Blue" (1975) – Jedna z jeho nejlepších písní ze 70. let, pochází z alba "Blood on the Tracks."  

"Hurricane" (1976) - Píseň o boxerovi Rubinem "Hurricane" Carterovi, který byl nespravedlivě odsouzen za vraždu. Tato skladba se stala symbolem boje za spravedlnost.  

Nejnovější hity Boba Dylana  

V posledních letech Bob Dylan pokračoval v tvorbě nové hudby a vydával písničky, které si získaly uznání a jsou to například písně:  

"Murder Most Foul" (2020) – Tato skladba, která trvá téměř 17 minut, se stala jeho prvním singlem, který se dostal na vrchol hitparády Billboard's Rock Digital Song Sales. Je to reflexivní píseň o atentátu na Johna F. Kennedyho a změně americké kultury.  

"I Contain Multitudes" (2020) – Píseň plná kulturních odkazů a introspektivních textů, která odráží Dylanovu schopnost míchat osobní a obecná témata.  

"False Prophet" (2020) – Třetí singl z jeho nejnovějšího alba "Rough and Rowdy Ways," který představuje Dylana jako pozorovatele moderní doby.

Bob Dylan